Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konjak från kranen verklighet i Indien

Flera personer i Indien fick alkohol direkt ur kranen. Arkivbild.Bild: Håkon Larsen Mosvold/NTB/TT
Människor boende i ett lägenhetshus i den indiska staden Thrissur fick en smärre chock efter att alkohol börjat flöda ur kranarna. I stället för vatten kom en illaluktande, brun blandning av öl, konjak och rom, rapporterar BBC.
Förundrade kontaktade folk i måndags myndigheterna – och det visade sig att myndigheterna själva var skyldiga till spriten i kranarna. 6 000 liter av beslagtagen alkohol hade hällts ut intill huset. Alkoholen sipprade sedan ned genom jorden till en brunn, samma brunn som förser de 18 lägenheterna med dricksvatten.
– När vi gick för att titta till tanken såg vi en oljeliknande hinna som flöt på ytan och en lukt som spreds från den, säger fastighetsägaren Joshy Malyiekkal till CNN.
Efter klagomål ska nu myndigheterna rätta till misstaget, men att pumpa brunnen ren tar troligtvis en månad. Boende får förlita sig på vattenleveranser.
Gå till toppen