Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thobias Montler i flygdrama: ”Helt sjukt”

MAI:s längdhoppare Thobias Montler drabbades av stormen Ciara på väg hem från tävlingarna i Helsingfors på söndagskvällen.
– Helt sjukt. Vi skulle landa på Landvetter i Göteborg men det gick inte. Det var omöjligt, för mycket turbulens, säger en omskakad Thobias Montler.

Thobias Montler i flygdrama.Bild: CARL SANDIN
Det blev att återvända till Helsingfors och övernatta på hotell intill flygplatsen.
– Det var för många plan i luften som ville gå ner så det fungerade inte på Arlanda heller, säger Montler.
Det fanns ett tiotal landslagsfriidrottare på flighten till Göteborg, däribland Montlers flickvän Lisa Lilja.
– Vi hann väl inte bli så påverkade. Men det fanns en viss oro, säger Montler.
Tidigt på måndagsmorgonen var det en ny flygning till Göteborg för svenskarna. Och då gick allting bra.
– Det känns skönt att vara hemma igen.
Tävlingen då?
Efter att ha varit över åtta meter i sina två första tävlingar för säsongen stannade resultatet på 7.90. Han vann överlägset.
– Ärligt talat var det en kass tävling på många sätt och vis. Vi har så många inomhusarenor i Sverige som är betydligt bättre än det här. Synd.
Även klubbkompisen Max Hrelja tillhörde de tio svenskar som vann sin gren när Sverige vann både herr- och damkampen mot de nordiska länderna. Hrelja hade 7,87 på 60 m häck.
– Inte alls nöjd. För lite taggad, tycker Hrelja.
Även MAI-gänget som flög till Kastrup fick problem med hemfärden. Inte med flyget, men väl med Östersundsbron som var stängd. Tre timmars väntan innan man kunde ta sig till Malmö.
– Vi hade inga problem med att landa men det tog lite tid innan Bron var öppen igen, så vi var hemma ganska sent, säger Hrelja.
På damsidan gjorde Filippa Sivnert landslagsdebut. Hon noterade 7,51 som femma på 60 m, en hundradel bakom Elin Östlund.
– Jag är nöjd. Starten var inte den allra bästa. Det var riktigt roligt. Alla har varit jättevälkomnade och schyssta, menar Sivnert.
MAI:s Nick Ekelund-Arenander blev fyra på 400 m med 48,29.
Nästa satsning för MAI-arna är SM i Växjö 22-23 februari.
– Det blir enda mästerskapet i vinter. Jag tävla i Madrid fredagen före SM-helgen. Så det blir ut och flyga och flänga igen, säger Montler.
Stora delar av landslaget laddade upp med att se Armand Duplantis världsrekord i tv-sändning i Helsingfors.
– Helt sjukt det också, menar Montler.
Gå till toppen