Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sylvegård om nyförvärvet: ”Potential för 30 poäng i SHL”

Bytesaffärer blir allt vanligare i SHL. Malmö Redhawks skickar backen Marcus Björk till Brynäs. I utbyte får Redhawks forwarden Adam Brodecki.
– Han har spetskompetens och lite ”edge” som vi kan sakna, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.

Brynäs Adam Brodecki flyttar till Malmö.Bild: PETTER ARVIDSON
Adam Brodecki är en högerskytt som under säsongen producerat fjorton poäng (6+8) på 37 matcher för Gävleklubben. Förra säsongen gjorde 24-åringen från Stockholm 22 poäng på 46 matcher för Linköping. Det är hans hittills bästa SHL-notering, vilket medförde att han fick spela fyra landskamper med Tre Kronor.
– Då såg jag honom, han gjorde det bra i landslaget, säger Patrik Sylvegård.
Peter Andersson, huvudtränare i Malmö Redhawks, har sin syn klar på Adam Brodecki.
– En forward som jag hoppas kan hjälpa oss i det skickliga spelet. Bra i powerplay. Han kan göra saker med pucken, säger Andersson.
Adam Brodecki kan göra debut för Malmö Redhawks borta mot Leksand på tisdagskvällen. Patrik Sylvegård och Redhawks ser en framtid i forwarden. Avtalet med Adam Brodecki sträcker sig till 2022.
– Det är en ung kille som kanske behöver lite trygghet. Jag är övertygad om att han har potential för att göra 30 poäng i SHL, säger Patrik Sylvegård.
Historien upprepar sig för Marcus Björk, 22 år. Mitt under förra säsongen kom han till Redhawks i en bytesaffär med Örebro. Redhawksveteranen Stefan Warg flyttade då hem till Närke.
Marcus Björk hamnade efterhand allt längre bak i Redhawks backhierarki i takt med att sjuttonåringen Helge Grans flyttade fram sina positioner.
Helge Grans har för övrigt varit iväg med J18-landslaget och spelar inte mot Leksand.
Malmö Redhawks tar tillbaka backen Malte Setkov från Kristianstad. Sedan tidigare har han kontrakt med Redhawks för nästa säsong.
Axel Wemmenborn fick avbryta måndagsträningen efter en smäll.
Läs också Malmöstjärnan hyllar tränaren som lämnar: ”Har satt sin kultur”
Läs också Köpenhamn Malmös trumfkort i jakten på kronjuvelen
Gå till toppen