Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En kärlekskonsert för barnens skull

Kärlek och barn är temat för årets kärlekskonsert på Mejeriet. På scen möts en kör från Malmö och en från Lund. Med dem sjunger barnkören Klockorna, och gäster är gruppen 1time från gymnasieskolan Spyken.

Lena Jungmark, Lasse Beijbom och Diana Nuñez är hjärnorna (och hjärtana) bakom Kärlekskonserten.Bild: Åke Nilsén
Det är tredje gången som kärlekskonserten hålls på Alla hjärtans dag, och får avsluta kommunens arrangemang Vinterlund.
Diana Nuñez leder kören Svart på vitt, som den här gången sjunger tillsammans med sångare från Malmökören Ekoo, och kompas av fyra musiker.
– Det är sådant fokus på den romantiska kärleken, vi vill belysa alla sorters kärlek, säger Diana Nuñez.
Eftersom FN:s Barnkonvention i år blir lag i Sverige är temat för Kärlekskonserten just barn. Lena Jungmark har satt ihop programmet.
– Vi har försökt hitta sånger som antingen handlar om barn, eller barnasinnet. Till exmpel Olle Adolphsons ”Det gåtfulla folket” med Beppe Wolgers underbara text, Och sången från Lejonkungen - ”A circle of life”. Barnen ska sjunga ”Änglamark”, om kärlek till naturen, berättar Diana Nuñez.
Barnen i fråga kommer från Maria Magdalenas barnkör Klockorna. Dessutom medverkar gruppen 1time från Spyken.
Fakta

Kärlekskonsert på Mejeriet

”Kärlekskören ❤️ barn” heter arrangemanget på Mejeriet på fredag. Insläpp från klockan 19, konserten börjar klockan 19.30. Under 18 år går in gratis, övriga betalar entréavgift.

Musiken är arrangerad av Lasse Beijbom för kör, solister och instrumentalister.

Gå till toppen