Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kärleksgatan blir Malmös nästa sommargata

Kärleksgatan blir Malmös fjärde sommargata. Biltrafiken får kliva åt sidan när grönska, folkliv och uteserveringar prioriteras.

I april förvandlas Kärleksgatan till sommargata. Tanken är att är stråket mellan Davidshallstorg och Södra förstadsgatan ska knytas ihop.Bild: Martin Andersson
Våren 2017 fick Malmö sin första sommargata. Då, mellan april och oktober, förvandlades asfalten på Friisgatan till en grönskande oas med växter, sittplatser och uteserveringar. Biltrafiken fick ge vika – de promenerande prioriterades. Allt för att öka den kontinentala känslan och gynna näringsidkarna.
Sedan dess har även Claesgatan och Ängelholmsgatan i närheten av Möllevångstorget förvandlats till sommargator. Nu står Kärleksgatan – mellan Davidshallstorg och Södra Förstadsgatan – på tur.
Precis som på de andra sommargatorna tänker gatu- och fastighetskontoret placera utemöbler på gatan och rama in stråket med grönska. För restauranger och kaféer innebär det större ytor att bygga uteserveringar på.
– Det här är det perfekta valet. Sommargatan kommer att knyta samman flödet från Södra Förstadsgatans gågata med handeln runt Davidshallstorg. Kärleksgatan har otroligt fin karaktär med annorlunda och unika butiker som många inte känner till, säger Pia Sandin, vd för Malmö Citysamverkan.
Malmös tre sommargator invigs i april och förblir sommargator till oktober.
Friisgatan blev Malmös första sommargata 2017. I april finns det fyra sommargator.Bild: Tom Wall
Gå till toppen