Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trumps ex-rådgivare riskerar nio års fängelse

Donald Trumps tidigare rådgivare Roger Stone, tillsammans med sin fru Nydia Stone, i samband med rättegången i november.Bild: Jose Luis Magana/AP/TT
Åklagare anser att USA:s president Donald Trumps tidigare rådgivare Roger Stone bör dömas till mellan sju och nio års fängelse.
En jury fastslog redan i november att Stone är skyldig till att ha ljugit för kongressen, förhindrat rättvisan och för att ha försökt påverka ett vittne.
Vilket straff Stone ska få kommer att beslutas av en domare den 20 februari. Maxstraffet för brotten Stone är dömd för är 20 års fängelse, men åklagarsidan bedömer att mellan sju och nio år är ett rimligt straff.
Den 67-årige före detta rådgivaren åtalades inom ramen för den särskilde åklagaren Robert Muellers så kallade Rysslandsutredning – om Moskvas inblandning i amerikansk inrikespolitik inför presidentvalet 2016.
Stone greps i sitt hem i januari i fjol och fälldes i rättegången på samtliga åtalspunkter. Fem gånger ska han ha ljugit inför representanthusets underrättelseutskott, bland annat om sina kontakter med Wikileaks. Han fälldes också för att ha försökt påverka komikern Randy Credico, som skulle vittna inför kongressen och FBI, samt för förhindrande av rättvisan.
Gå till toppen