Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jonas Eidevall vill ha fortsatt utbyte med MFF P15

FC Rosengård fick en precis så tuff genomkörare – förlust 0–3 – som man hoppades mot MFF:s P15-lag. Nu väntar säsongens första värdemätare mot Vittsjö på söndag, innan FCR drar på en spännande femdagarsresa till Sydafrika för träning och sociala möten i några av de skolor och områden där föreningen arbetar.

Johanna Rytting Kaneryd tog verkligen för sig och imponerade mot MFF P15.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
– Den här matchen gav en helt annan kravbild än de tidigare träningsmatcherna. Det var supernyttigt och vi fick jobba på detaljer i alla delar av spelet, sa tränaren Jonas Eidevall nöjt.
Och han hoppas att det blir ett stående inslag under säsong att då och då matcha mot MFF P15.
– Det är det överlägset bästa pojklag vi mött och då har vi mött många genom åren. Alla deras tre mål görs av 16-åringar. Jag hoppas att vi ska kunna mötas kanske inte i hela matcher, men på träning att vi värmer upp och sedan kör 45 minuter, sa Jonas Eidevall.
Många gjorde bra individuella prestationer. Båda målvakterna Zecira Muzovic och Emma Lind var riktigt bra, likaså unga Hanna Bennison och veteranen Caroline Seger. Men framför allt imponerade Johanna Rytting Kaneryd, kvickare och starkare än i fjor.
FCR saknade sjuka Anna Anvegård och Jelena Cankovic som hade känning i framsida lår.
Nästa vecka drar alltså FCR till Sydafrika och storsponsorn Dan Olofssons anläggning Tandia.
– Utöver träning på det damfotbollscenter vi driver kommer spelarna att besöka skolor inom ramen för vårt projekt ”Football for Life” . Vi driver fotbollsprogram för tjejer där vi arbetar med fotbollen som verktyg för att stärka unga tjejer. Det var länge sedan vi åkte på ett ”varmt” läger och jag tror detta kan ge oss jättemycket, sa sportchefen Therese Sjögran.
Amerikanska testspelaren McKenzie Berryhill spelade de tre sista perioderna av matchen som hade den udda speltiden 6x15 minuter. Utmärkte sig kanske inte speciellt, men Rosengård behöver bredda truppen och det finns en möjlighet att hon stannar – i slutändan är det ett ekonomiskt beslut för styrelsen.
Gå till toppen