Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny lekplats invigd i Kävlinge

På onsdagen klippte kommunalrådet Pia Almström (M) bandet och invigde en ny lekplats i Högalidskogen. Sista biten av det upprustade rekreationsområdet är därmed på plats.

Invigningen fick besök av förskolebarn. Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande, klippte bandet.Bild: Kävlinge kommun
Högalidskogen har utvecklats till ett rekreationsområde för promenader, natur, sport och lek. I skogen finns två markerade löparslingor, varav en är belyst. Här finns även ett utegym med inriktning crossfit, samt en pulkabacke, ett utsiktstorn och grillplatser.
På onsdagens eftermiddag invigdes även en helt ny lekplats. Kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M) var på plats och klippte bandet. Sedan fick förskolebarn som kommit från närliggande förskolor premiärleka.
Lekplatsen ska bjuda in till rörelse genom exempelvis rutschkanor, klättringsställningar, karuseller och gungor. Här finns även en tillgänglighetsanpassad sandlåda.
Gå till toppen