Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peppiga budskap och landsbygdshits

Drängarna gör skäl för sitt namn, Mariette är tillbaka med en typisk Mariettelåt och Albin Johnsén skapar klassisk pojkpop. Så låter bidragen i Melodifestivalens tredje deltävling.

Mariette tävlar med bidraget "Shout it out" i Melodifestivalens tredje deltävling. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Det blev aldrig tredje gången gillt för Mariette i Melodifestivalen 2018 – nu är hon tillbaka i tävlingen för fjärde gången. 37-åringen från Halmstad är varm i kläderna och vet hur man gör, hennes bidrag ”Shout it out” är ingen oväntad historia. Poplåt – check. En fartfylld refräng – check. Upplyftande, lite djupare budskap – check. Nu vilar makten i tittarnas händer.
”Din soldat”-artisten Albin Johnsén gör också comeback i musiktävlingen. I stället för rap blir det sårbar pojkpop i mellantempo. Som titeln ”Livet börjar nu” antyder kommer även han med ett peppigt budskap till tittarna.
Det bidrag som skiljer sig mest från de andra i deltävlingen är Drängarnas ”Piga och dräng”. Låten målar upp en bild av en logfest, så som den hade varit om man fick kliva in i en fördomsfull storstadsbos fantasibild av hur det är på landsbygden – och det sker till tonerna av dragspel och fiol. Gruppen har egentligen inte tagit ett särskilt långt kliv från sin 25 år gamla hit ”Vill du bli min fru”, varken musikaliskt eller textmässigt.
Amanda Aasa fick en plats i Melodifestivalen tack vare P4 Nästa och i bidraget ”Late” levererar hon svensk pop i Veronica Maggio- och Hanna Järver-anda.
Anis Don Demina rappar och sjunger sin låt ”Ingen e som oss” som om han har fått i sig flera energidrycker på rad: Det är fartfyllt, extra allt och viss skriksång i refrängen. Han lyckas även få med orden ”Shout out till Janne Malmsjö, alltså inte dig biatch”, som möjligtvis kommer att vara en del av hans nummer, där han ska interagera med grafik och rubriker på skärmar.
Därefter är det dags för den souliga och betydligt lugnare ”Crying Rivers” av Faith Kakembo, som har potential att dra igång många tryckare efter tävlingens slut.
Även Mohombi är tillbaka i tävlingen. Förra året uppträdde ”Bumpy ride”-artisten med ”Hello” och knep en finalplats. Den här gången har han med sig den poppiga och lite orientaliska låten ”Winners”.
Fakta

Startordning i den tredje deltävlingen

1. Mariette – "Shout it out"

2. Albin Johnsén – "Livet börjar nu"

3. Drängarna – "Piga och dräng"

4. Amanda Aasa – "Late"

5. Anis Don Demina – "Vem e som oss"

6. Faith Kakembo – "Crying rivers"

7. Mohombi – "Winners"

Gå till toppen