Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Våldsam snattare får genomgå psykundersökning

Lunds tingsrätt vill veta om den man som har åtalas för en rad snatterier i Lund har en psykisk störning. Han ska genomgå en mindre psykiatrisk undersökning, innan rätten kan fälla sitt avgörande.

Den 37-årige mannen har länge satt skräck i butiksägare i Lund och i kommunerna runt omkring. Rättegången mot honom fortsätter nu. Lunds tingsrätt har begärt på att han ska genomgå en mindre sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning.
– Han har snabbt växlat humör när han har konfronterats på ett högst odramatiskt sätt av målsägarna, då har han tänt till rejält. Man kan fundera på vad det beror på, säger Anders Stridh, kammaråklagare.
Han yrkade på att mannen skulle dömas till 1,5 års fängelse för de sammanlagt 18 småbrott som han var åtalad för.
Den mindre sinnesundersökningen är färdig den 9 mars. Då träffas rätten igen för att ta ställning till om mannen behöver en större sinnesundersökning eller om han kan dömas enligt åklagarens yrkande.
Gå till toppen