Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Västernorrland nominerar Dadgostar

Nooshi Dadgostar. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Vänsterpartiet i Västernorrland nominerar vice partiordförande Nooshi Dadgostar till ny partiledare när Jonas Sjöstedt lämnar posten, skriver Dagens Nyheter.
Sedan tidigare har fyra distrikt nominerat henne, Uppsala län, Östergötland, Dalarna och Skaraborg. Kronoberg har valt att inte nominera någon kandidat eftersom det hittills bara är Nooshi Dadgostar som ställer upp i partiledarvalet.
Tamara Spiric har nominerats av partidistrikten i Fyrbodal och Jämtland. Spiric, som tidigare bland annat varit kommunalråd i Umeå, har inte bestämt om hon ska kandidera.
Vänsterpartiets distriktsstyrelser i Norrbotten, Västmanland och Södermanland nominerade tidigt partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson till partiledarposten, men hon meddelade senare att hon inte ställer upp.
Valberedningen har satt den 21 februari som sista datum för förhandsnomineringar till ordförande. Men den som vill kan ställa upp ända fram till partikongressen i Västerås den 21-24 maj då valet av partiledare hålls.
Gå till toppen