Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Då kan Amiralsgatan öppna efter läckan

Malmötrafikens kanske viktigaste pulsåder, Amiralsgatan, beräknas åter kunna öppna för trafik på fredagskvällen. En stor vattenläcka har stoppat trafiken sedan 6 februari.

Det stora reparationsarbetet vid Amiralsgatan är snart klart. Trafiken beräknas åter kunna släppas fram på fredagskvällen.Bild: Bengt Arvidson
Vid femtiden på morgonen den 6 februari upptäcktes en stor vattenledningsläcka i korsningen Studentgatan-Södra Promenaden, vid Amiralsbron.
Trots att läckan lagades fort, har bussar och bilar nu letts om i en vecka.
– Eftersom det hann rinna ut så mycket vatten måste vi byta ut stora mängder massor i marken innan vi kan lägga över och asfaltera, säger Nina Steiner, kommunikatör på VA Syd.
VA Syds prognos sa att trafiken preliminärt skulle behöva ledas om i två veckor.
Nu är det preliminära beskedet att trafiken åter kan släppas på under fredagseftermiddagen, klockan 15.
Dock väntas bussfilen i norrgående färdriktning samt Södra Promenaden hållas avstängd fram till mitten av nästa vecka, eftersom lite stenläggningsarbete återstår.
För en vecka sedan fanns stora sättningar i marken, på grund av vattenläckan.Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen