Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De dokumenterar kolgruvor, kalhyggen och brända elefantbetar

Med hjälp av foto, film och augmented reality skildrar tre kanadensiska konstnärer hur människan har förändrat jorden för alltid. Den 14 februari invigs den hyllade utställningen ”Antropocen” på Malmö museer.

Edward Burtynsky och Nicholas de Pencier framför en film där 16 000 elefantbetar och noshörningshorn bränns. ”Det kändes nästan som en begravning”, säger Nicholas de Pencier.Bild: Tom Wall
Lukten av diesel och bränt ben ligger i luften. Ett dussin stora högar med elefantbetar står i full brand. Scenariot utspelade sig i en nationalpark utanför Nairobi 2016, som en politisk markering mot tjuvjakt och elfenbenshandel. Nu kan besökarna på Malmö museer uppleva det. På plats fanns nämligen fotografen Edward Burtynsky och filmarna Nicholas de Pencier och Jennifer Baichwal.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen