Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Demokraternas ledare i Iowa avgår

Tory Price, avgående ordförande för Demokraterna i delstaten Iowa, vid en presskonferens för några dagar sedan.Bild: Charlie Neibergall/AP/TT
Ordföranden för Demokraterna i den amerikanska delstaten Iowa avgår efter röstkaoset under förra veckans nomineringsmöten.
Resultaten skulle ha tillkännagivits samma kväll, men dröjde flera dagar på grund av teknikproblem med en ny app som var tänkt att underlätta inrapporteringen av röster.
– Det är tveklöst så att rapporteringen av resultaten inte fungerade. Det var helt enkelt oacceptabelt, säger den avgående ordföranden Troy Price.
Delstaten var först ut att hålla nomineringsmöten för att utse partiets nästa presidentkandidat och resultatet anses traditionellt vara betydelsefullt för hur den fortsatta primärvalsprocessen utvecklar sig.
När rösterna väl räknats korades Pete Buttigieg till vinnare över Sanders med minsta möjliga marginal – 26,2 procent av rösterna mot 26,1 procent. Men partiföreträdare på nationell nivå har beordrat en ny översyn av resultaten på grund av farhågor om att processen inte gått rätt till.
Gå till toppen