Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gick till attack med hantel på gym – 34-åring dömd

När en 23-årig man besökte gymmet i Staffanstorp blev han attackerad och fick flera slag med en hantel mot huvudet. Nu har en 34-årig man dömts för misshandel till rättspsykiatrisk vård.

Händelsen inträffade i april i fjor, på ett gym i centrala Staffanstorp. Den 34-åriga mannen gick då till attack med en fem kilo tung hantel och slog flera slag mot huvudet på den yngre mannen som också befann sig på gymmet för att träna.
I förhör med polisen har målsägande uppgett att mannen satt över honom och sa ”känner du igen mig? Du hånflinade åt mig sist vi tränade”, sedan slog mannen ett slag med hanteln som träffade målsägandes öga.
Enligt målsägande har han och 34-åringen bara setts på gymmet några gånger och hälsat på varandra. De är inte bekanta sedan tidigare och har inte haft någon dispyt.
Misshandeln stoppades när en kvinna kom in och skrek ”vad i helvete håller du på med!”. Då tog 34-åringen sin väska och gick lugnt från gymmet. Det finns flera vittnen till händelsen.
Mannen förnekade först brottet men erkände senare gärningen och har sagt i förhör att han känner sig ångerfull. Vidare har han uppgett att han inte ville skada, utan bara skrämma upp 23-åringen för att han, enligt 34-åringen, ska ha hånflinat åt honom och kallat honom ful på gymmet vid ett tidigare tillfälle.
Vid den rättspsykiatriska undersökningen av mannen kom man fram till att 34-åringen begått misshandeln under påverkan av en allvarlig psykisk störning.
Han döms nu för misshandel och rättspsykiatrisk vård. Han ska också betala 47 600 kronor i skadestånd till offret.
Gå till toppen