Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gör en fågel glad – ge den ett hem

Berika trädgårdslivet genom att sätta upp holkar på tomten.
– Du gör en insats för fågellivet och det är spännande att följa aktiviteterna när någon flyttar in, säger Per Bengtson, Naturskyddsföreningen.

En holk kan se ut lite hur som helst, men storleken på hålet avgör vilken art som flyttar in. "Bara det finns tillräckligt med utrymme kan man låta fantasin flöda fritt i designen", säger Per Bengtson, biolog.Bild: Anders Wiklund/TT
Den här tiden på året gäller det att hitta de små glädjeämnena i trädgården. I väntan på att det ska börja spira i rabatterna kan fågelskådning i närområdet pigga upp. En rolig syssla, särskilt om du har barn i din närhet, är att snickra och sätta upp en egen fågelholk. Då kan du locka småfåglar som talgoxar, talltitor och svartvit flugsnappare till dig. Men även trastar, olika ugglor och hackspettar gillar holkar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen