Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Johanna Frid: Jag kände ingen hunger. Ingen glädje. Ingen förväntan.

Tyng inte ner februari med grönsaksjuice.

Bild: Jenny Rydqvist
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Januari gled (forcerades snarare, som tarmrörelserna från en riktigt trög mage) in i februari och jag kände att jag ville göra något ”crazy”. Jag kände: det måste hända något. Jag var tvungen att göra något nytt, något annorlunda. Något som skulle bryta min träda. Världen skulle öppna upp sig och jag med den. Så… jag bestämde mig för att göra en så kallad juice cleanse. I tre dagar skulle jag bara dricka flytande sallad. ”Crazy”? Omvälvande? Radikalt? Det säger något om mitt mentala tillstånd att en juice cleanse mer eller mindre tycktes stämma överens med de här kriterierna. Juicen skulle driva ”toxinerna” ur min kropp, göra mig lätt och pigg och ge min hy ett skimrande glow. Således beställde jag nio liter färskpressad juice som levererades direkt till min dörr. Jag arrangerade plastflaskorna i kylskåpet, i den ordning de skulle drickas dagen därpå: 08.00: grön juice. 10:00: gul. 12: röd (ganska god, muggig eftersmak av rödbeta). 15:00: gul (en pepprig sate med cayenne och ja... peppar). 18:00: grön juice igen. 21:00: orange (den enda juicen som innehöll frukt! Smaskens.).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen