Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt för dubbelmordet i Arlöv släppt på fri fot

Den 76-åriga man som suttit häktad misstänkt för dubbelmordet i Arlöv släpptes under torsdagseftermiddagen på fri fot.

Bild: Peter Frennesson
Det är åklagaren Lars Morand, tillika förundersökningsledare, som har fattat beslutet – något Kvällsposten var först med att rapportera.
Varför har han släppts?
– För att jag tyckte att den bevisning som jag har inte längre når upp till sannolika skäl. Han är alltjämt misstänkt och jag har alltså inte lagt ner förundersökningen eller skrivit av misstanken. Men den når inte längre upp till sannolika skäl, säger Lars Morand till Sydsvenskan.
Sannolika skäl är den högre misstankegraden.
Han vill inte i vidare detalj kommentera vad det är som gör att misstankegraden har sänkts.
– Det är min bedömning av vad bevisningen ligger. Vilken nivå den har. Jag går inte in på några detaljer som du förstår, men det är min, som man brukar säga, samlade bedömning, säger Lars Morand.
Mordet ägde rum i oktober. I november häktades 76-åringen, som alltså har suttit häktad i ungefär tre och en halv månad. Han nekar till brott. Mannens advokat säger till Kvällsposten att det är ”på tiden” att han släpps.
– Den här häktningen har prövats flera gånger av domstol. De har delat min bedömning. Men nu gör jag den här bedömningen och tycker därför inte det finns behov av att tingsrätten på nytt prövar frågan, säger Lars Morand.
Det finns ingen annan misstänkt för dubbelmordet.
Hur går du nu vidare med förundersökningen?
– Jag kan inte gå in på några detaljer. Men som sagt – förundersökningen lever och det är fortsatta utredningsåtgärder som vi ska vidta. Men jag kan inte gå in på vad är, som du förstår, säger Lars Morand.
Gå till toppen