Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya bud om coronaviruset dämpade Wall Street

USA-börserna stängde nedåt på torsdagen, en handelsdag där oron för coronavirusets utveckling tog ny fart.

USA-börserna föll på torsdagen. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan/AP/TT
Bekymren över de ekonomiska effekterna av coronaviruset fick ny näring sedan kinesiska myndigheter börjat använda en ny diagnosmetod och de redovisade dödstalen stigit. Indexen föll vid handelsstarten, hämtade ny kraft under dagen, för att sedan åter droppa ner under minusstrecket.
Det kinesiska e-handelsimperiet Alibaba kom med dubbla besked, dels en bra delårsrapport med bland annat en försäljningsökning på 38 procent för perioden, dels uppgifter från koncernchefen Daniel Zhang om att leverans- och produktionssystem delvis slagits ut av coronavirusets effekter. Aktien sjönk 1,9 procent.
Till förlorarna hörde också ketchupjätten Kraft Heinz som missade målen i sin delårsrapport. Aktien tappade 7,6 procent.
Tesla steg 4,8 procent sedan elbilsproducenten gått ut med uppgiften att man vill dra in två miljarder dollar i nytt kapital i en garanterad nyemission.
Läsk- och snackstillverkaren Pepsico, med varumärken som Pepsi och Gatorade, slog analytikernas förväntningar i sin rapport. Aktien steg 0,3 procent.
Dow Jones industriindex backade 0,4 procent, Nasdaqs kompositindex gick ned 0,1 procent och S&P 500 sjönk 0,2 procent.
Gå till toppen