Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor vattenläcka på Borggårds förskola – 25 barn tvingas byta lokaler

I mitten av januari förstördes golv och väggar på Borgsgårds förskola efter en omfattande vattenläcka. Tre av förskolans fem avdelningar drabbades. Nu har 25 barn tvingats flytta till nya lokaler.

Det var på morgonen den 16 januari som personalen på Borggårds förskola möttes av översvämmade lokaler. Både väggar och golv hade förstörts i tre av förskolans fem avdelningar.
I två veckor har man letat nya lokaler och i måndags tvingades 25 förskolebarn från femårsgruppen flytta tillfälligt till den tidigare fritidsgården Skåningens lokaler på Skånevägen.
– Den lokalen är inte optimal, det är ingen förskolebyggnad utan en skånelänga. Det handlar bland annat om inredning och ljudmiljön som är för hög, men det är en stor lokal, säger förskolans rektor Anette Lind.
Totalt drabbades 54 barn, de som inte har flyttat till Skåningens lokaler har fått gå kvar i den del av förskolelokalen som är oskadd samt flyttat till förskolegrupper på Kyrkbyns förskola i närheten till Borggårds förskola.
– Alla har hanterat den här oförutsägbara situationen väldigt bra. Jag vill tacka både personalen och föräldrarna, vi har även haft ett bra samarbete med kostenheten som levererat mat, säger Anette Lind.
Vattenläckan på Borggårds förskola orsakades genom ett läckande rör i samband med en ombyggnation. Vivab är nu i full gång med att torka ut lokalerna, det arbetet väntas ta runt en månad sedan ska allt återställas som det var innan.
– Vi hoppas och siktar på att alla barn kan vara tillbaka i mitten av april, säger Anette Lind.
Den bilden delar Krister Åkesson, kommunens utbildningschef i Staffanstorp.
– Den information som jag fått är att arbetet tar runt två till tre månader. Det viktigaste är att lokalerna blir ersatta och återställs så som det var innan, säger han.
Eftersom vattenläckan skedde i samband med en ombyggnation är det ett försäkringsärende mellan byggföretaget och kommunen. Därför kommer inte kostnader i samband med läckan ska belasta utbildningsförvaltningens budget, enligt Krister Åkesson.
Gå till toppen