Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort tillslag mot knarknätverk i Malmö – fem anhållna för grovt narkotikabrott

Efter en längre tids spaning slog polisen under onsdagen till mot ett narkotikanätverk i Malmö. Den omfattande knarkhandeln har skett på en gård i ett bostadsområde – mer eller mindre öppet. Tio personer frihetsberövades. Fem av dem anhölls för grovt narkotikabrott.

I det här området på Heleneholm i södra Malmö har knarkhandeln pågått, enligt polisen. Polisen gjorde flera beslag av droger vid tillslaget på onsdagskvällen.Bild: Tobias Barkman
Det var under onsdagskvällen som polisen bestämde sig för att slå till mot nätverket – detta efter att polisen under en längre tid hållit ögonen på och samlat bevis mot ligan.
– Det har varit en tids spaning, själva tillslaget igår var planerat sedan en kortare tid tillbaka. Det har föregåtts av att jag beslutat att anhålla fyra personer i sin frånvaro, och beslutat om att göra husrannsakningar på deras adresser, berättar kammaråklagare Jeanette Sprimont som leder förundersökningen.
Tio personer frihetsberövades – fem av dem anhölls senare av åklagare. Det rör sig om unga män i 20-årsåldern. Flera beslag av olika former av narkotika gjordes vid tillslaget.
Enligt Kvällsposten anhölls även mamman till en av de unga männen.
Under torsdagen och fredagen ska polisen hålla förhör med de misstänkta och deras försvarare.
Enligt polisen har narkotikaförsäljningen skett mitt i ett bostadsområde på Heleneholm.
– Handeln har skett i stor omfattning. Mer eller mindre helt öppet i ett bostadsområde, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen.
Sydsvenskan besökte området på Heleneholm på torsdagsförmiddagen. Mellan 13-våningshusen ska drogerna ha langats. Här hänger alltid unga män, som några boende Sydsvenskan pratar med uppfattar som kriminella.
En kvinna vågar inte gå ner i källaren på kvällstid.
– De är alltid där nere, säger hon och förklarar det med att det går att ta sig in i en av tvättstugorna utan att använda nyckeltagg.
När Sydsvenskan kontrollerar på torsdagsförmiddagen verkar dock låset fungera, men det syns tydliga brytmärken, särskilt till torkrummet.
En man som just tänkt tvätta störs inte av kriminaliteten.
– Det hänger alltid folk i gäng här ute, och blossar. Jag kan ju egentligen inte veta om de är kriminella, men polisen är här ibland så man kan anta.
– Jag säger bara ”hej hej” till killarna och går förbi. Det är inga problem.
Han vill dock inte att hans namn publiceras, av risk för repressalier.
– Men det är ett bra område. Jag har bott här sedan jag flyttade hemifrån, 1982.
Oj!
– Man trivs! Det är nära till allt. Till Mobilia. Bussar går här utanför var du än ska. Garage till rimligt pris. Det är bra. Hyresvärden är dålig på att laga dörrar och sånt, men annars är det bra.
På torsdagen följde polisen upp knarkrazzian i området med en omfattande trafikkontroll, och satte upp skyltar som informerade om att området numera är kameraövervakat.
Gå till toppen