Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tesla ber om mer kapital

Tesla, med koncernchefen Elon Musk, vill dra in mer kapital för att stärka balansräkningen. ArkivbildBild: John Raoux AP/TT
Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla vill dra in två miljarder dollar i nytt kapital i en garanterad nyemission. Till det kommer optioner som ger rätt att köpa Tesla-aktier för 300 miljoner dollar.
Sammanlagt skulle Tesla därmed dra in 2,3 miljarder dollar (drygt 22 miljarder kronor) på transaktionen före emissionskostnader.
Tesla-chefen Elon Musk kommer att delta i emissionen och utlovar köp av nya Teslaaktier för 10 miljoner dollar. Styrelseledamoten Larry Ellison ställer också upp med en miljon dollar.
Kapitaltillskottet ska enligt ett pressmeddelande från Tesla gå till att stärka balansräkningen och vad som beskrivs som generella affärsbehov.
Gå till toppen