Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

30-procentig ökning av antalet brottmål i tingsrätten

Malmö tingsrätt har i januari sett ovanligt stort inflöde av brottmål som ska avgöras i förhandling – en ökning med drygt 30 procent jämfört med förra året. Polisens intensifierade arbete med operation Rimfrost kan vara en orsak.
Chefsrådman Lennart Strinäs varnar för att tingsrätten kan behöva större resurser för att inte bli en flaskhals i rättsväsendet.

Malmö tingsrätt har fått ett avsevärt större inflöde av brottmål än vanligt under januari månad. Redan i december märkte tingsrätten av en ökning av antalet inkommande mål.Bild: Johan Nilsson/TT
Under januari i år kom 580 brottmål in till Malmö tingsrätt. I januari förra året var samma siffra 439 stycken. En ökning med 32 procent. Redan i december märkte man på tingsrätten av ett ökat inflöde av mål. Chefsrådman Lennart Strinäs varslar för att tingsrätten kan komma att behöva mer resurser:

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen