Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tomasson mörkar truppen inför cupen: ”En fantastisk möjlighet”

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson har tagit ut hela truppen till lördagens båda matcher, med ett frågetecken för Isaac Kiese Thelin som har en känning i låret.
Men vi får inte veta vem som startar i cupen mot Syrianska förrän en timme före avspark.
– Spelarna har fått veta vem som spelar vilken match, men ingen annan. Så blir det den här gången. Lite hemligt om ni vill. Men när det är dags för allsvenskan kommer jag att ge en trupp dagen före match, säger Jon Dahl Tomasson.

Jon Dahl Tomasson är hemlighetsfull med hur han ska formera lagen i lördagens matcher.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Lördagen blir en lång MFF-dag. Klockan 16.00 är det tävlingspremiär på Malmö idrottsplats mot Syrianska i cupen. Klockan 20.00 spelar i princip resterande spelare mot Jönköping i en träningsmatch.
Frågan är alltså vem som spelar var, vilket som är "viktigast"?
– Cupen är en fantastisk möjlighet att få en trofé. Uppe i rummet där vi äter finns ett foto där Jonnie Fedel står med cupbucklan. Det är många år sedan och vi startar hemma nu. Vi tar inte lätt på något, säger Jon Dahl Tomasson lite svävande.
Samtidigt var Syrianska ett division 2-lag för några dagar sedan, innan de återfick sin plats i division 1, sedan förbundet gjort något formfel i beslutet att degradera laget. Har tappat många spelare.
– Jag har fått förklarat hur det fungerar och vi har förstås tagit med det i våra överväganden. Man ska aldrig undervärdera någon i cupen, som man säger i England.
Ingen kommer att spela båda matcherna, men de som sitter kvar på bänken i cupmatchen får spela mot Jönköping.
– Några får en lång dag. Det får de leva med, det har man på jobbet ibland. Det ska inte vara så svårt. Internationellt spelar man ofta två matcher samma dag på försäsongen, säger Jon Dahl Tomasson.
Alla i truppen ska vara tillgängliga utom målvakten Dusan Melicharek, som precis kommit igång efter skadeavbrott.
Jon Dahl Tomasson fortsätter att betona att det är viktigt att ha intensiteten hög och hålla alla igång i truppen.
– Annars skulle jag skjuta mig i foten. Jag måste lära känna alla.
Och Jon Dahl Tomasson fortsätter på det resonemanget i kaptensfrågan.
– Det gäller att prestera på planen, men också i omklädningsrummet. Jag har många ledare i truppen, men allt måste falla på plats i en grupp, den måste få sin hierarki. Jag har varit i fotbollsvärlden länge, kaptenen förväntar jag mig att ha klar när allsvenskan drar igång.
Gå till toppen