Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtal för Uddevallamordet närmar sig

Kammaråklagare Jim Westerberg. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Åtalet för mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla blir klart inom två månader. Det är kammaråklagare Jim Westerbergs förhoppning efter att den mordmisstänkte 23-årige mannen omhäktats i ytterligare fyra veckor.
Det är bland annat väntetiden på provsvar från NFC (Nationellt forensiskt centrum) som gör att utredningen drar ut på tiden.
– Det kommer att ta mer än en månad, men gärna under två månader, det är min ambition. Jag måste hinna göra klart utredningen, men sedan ska ju försvaret titta på det också, säger Jim Westerberg till TT.
Den 17-åriga flickan försvann i mitten av november och den misstänkte 23-åringen greps ett par dagar senare. Mannen, som på fredagen fick sin häktning förlängd till den 13 mars, nekar fortsatt till brott.
– Han nekar helt och hållet till att ha med flickans försvinnande eller bortgång att göra, säger hans advokat Beatrice Rämsell.
Gå till toppen