Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jätteintresse för utskällt mästerskap

Svenska fans under VM i Ryssland 2018. Intresset för EM 2020 är rekordstort, enligt Uefa. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Intresset för biljetter till sommarens fotbolls-EM är rekordstort. Enligt Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, har supportrar ansökt om över 28 miljoner biljetter vilket är mer än tre gånger så många som under motsvarande period inför EM 2016 i Frankrike.
Trots det stora intresset har mästerskapet, som spelas i tolv olika länder, mottagit hård kritik för att vara för utspritt. Att värdnationerna är garanterade minst två hemmamatcher är också något som upprör.
Sveriges förbundskapten Janne Andersson hör till kritikerna.
– De som har bestämt det här en gång i tiden kan ju inte sova gott om natten, sade han till Expressen i november.
Sverige har lottats i grupp E och möter Spanien, Polen samt någon av Bosnien-Hercegovina, Nordirland, Slovakien eller Irland som gör upp om en EM-plats när playoffspelet i Nations League avgörs i mars.
Gå till toppen