Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kändisadvokat i USA fälls för utpressning

Den amerikanske advokaten Michael Avenatti. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan/AP/TT
En jury i USA har funnit att den kände advokaten Michael Avenatti är skyldig till att ha försökt pressa sportföretaget Nike på flera miljoner dollar och till bedrägeri mot en basketcoach.
– Självklart blir det ett överklagande, säger Scott Srebnick, Avenattis advokat efter utslaget i en federal domstol i New York.
Avenatti riskerar över 40 års fängelse vid straffutmätningen den 17 juni.
Han fälls för att ha hotat att åsamka Nike skada genom att gå ut med anklagelser om att Nike var inblandat i en mutskandal inom ungdomsbasketen. För att hålla tyst ska han ha krävt 25 miljoner dollar.
Avenatti fälls också för bedrägeri mot basketcoachen i samband med detta.
Advokaten är känd för att bland annat ha företrätt porrstjärnan Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels, när hon stämde president Donald Trump.
Avenatti inväntar även rättegång i New York för bedrägeri mot Clifford samt i Kalifornien för bedrägeri mot andra klienter.
Gå till toppen