Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alla hjärtans dag lockade fram giftaslystna – tolv par sa ja

Tager du Mattias Olsson till din äkta make? Erica Carlberg tvekade inte en sekund. Efter bådas ja, en kyss och byte av ringar var paret några minuter senare gifta på Kävlinges drop in-vigsel.
– Äntligen! Det känns skönt, vi har varit tillsammans i 20 år, säger Erica Carlberg.

”Det var precis lagom långt”, säger Erica Carlberg som vigdes samman med sin Mattias Olsson av vigselförrättare Björn Andersson. En ceremoni som tog under fem minuter.Bild: Maria Sehlin
Hjärtformade ballonger, sockriga geléhjärtan, strödda rosenblad och röda mattan mötte besökarna på Kävlinge kommunhus på Alla hjärtans dag. Det var premiär för drop in-vigsel och två vigselförrättare stod redo att ta emot giftaslystna par.
– Vi har pratat om att gifta oss i många år och när vi såg annonsen så kände vi bara ”nu kör vi!”, säger Mattias Olsson om hur det kommer sig att de gifter sig på drop in i Kävlinge kommunhus.
Hjärtlig entré. ”Det här är superkul! En annorlunda arbetsdag med bra service för medborgarna”, säger Lidia Isherwood som tillfälligt lämnade kundtjänstdesken för att istället dela ut vigselbevis.Bild: Maria Sehlin
De hade inte berättat för någon om vigseln, förutom varsin chef som de bett om ledigt från jobb.
– Vi får väl lägga ut det på Facebook och skicka snapchat till släkt och vänner. Men de flesta tror nog att vi är gifta redan, säger Erica Carlberg.
De och döttrarna Elin, 10 år, och Ida, 12 år, skulle fortsätta Alla hjärtans dag-firandet med bowling, middag på restaurang och hotellövernattning i Malmö.
”Vi har tänkt gifta oss länge. Det känns jättebra: snabbt och enkelt – precis som vi ville ha det”, säger nygifta Magnus Nilsson och Sandra Ahlin, här med döttrarna Hanna och Alva, som skålar med Anette Bååth som just vigt dem.Bild: Maria Sehlin
För paret Magnus Nilsson och Sandra Ahlin handlade valet av vigselplats mer om att de inte tidigare kunnat enas om var de skulle gifta sig.
– Vi har inte varit överens om hur vi skulle gifta oss och när jag såg detta på Facebook så tänkte jag att det är nu eller aldrig, säger Sandra Ahlin.
Brudbukett fanns att låna.
Efter fyra timmars öppen vigsellokal hade tolv par gift sig i det hjärtpyntade kommunhuset.
– Det är över förväntan! Jag började dagen med budgetarbete och slutar med bröllop – det blev en fin dag, säger Anette Bååth (L), som var den som kläckte idén till kommunens Alla hjärtans dag-satsning.
Hon är vice ordförande i kommunstyrelsen och även borgerlig vigselförrättare.
Hoppas ni att paren känner större kärlek till Kävlinge nu?
– Vi har ingen baktanke utan tyckte att det var en rolig grej – det behöver inte bara vara trista tillställningar på kommunen. Vi hoppas kunna sprida lite glädje, säger Anette Bååth.
Hjärtformade ballonger, röda mattan och bubbel utanför fullmäktigesalen mötte nygifta Erica Carlberg och Mattias Olsson med döttrarna Elin och Ida. Evelina Erlandsson från Kävlinge kommuns kundtjänst (till vänster) fick agera både vittne och bröllopsfotograf på Alla hjärtans dag.Bild: Maria Sehlin
Gå till toppen