Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt kafé vid Davidshall satsar på växtbaserad brunch

Brunch hela dagen. Det blir konceptet när nya kaféet Farm2Table öppnar på Davidshallsgatan i helgen. Bakom står 21-åriga Vellingetjejen Ellie Winiels.

Ellie Winiels ligger bakom nya Farm2Table som öppnar på söndag på Davidshallsgatan.Bild: Jonas Gillberg
Under förra året stängde sushirestaurangen Yuki sushi på Davidshallsgatan. Vellingetjejen Ellie Winiels befann sig i Sri Lanka när hennes mamma ringde och berättade att lokalen nu låg ute till salu. Hon slog till direkt utan att själv ha besökt lokalen.
Sedan hon gick ut gymnasiet har Ellie Winiels haft drömmen att starta eget kafé och arbeta med växtbaserad mat. Hennes familj har själva alltid drivit eget, så det har alltid känts naturligt att starta något själv.
– Jag blev vegetarian när jag var 15 år och då blev det mer spännande att laga mat, säger Ellie Winiels.
Hennes pappa är från Sri Lanka där familjen idag har ett semesterhus. Häromåret byggdes en restaurang intill huset och där har Ellie Winiels jobbat en del. Men nu tänker hon starta eget på Davidshallsgatan.
På söndag öppnar Farm2table, ett kafé där allt som serveras är växtbaserat.
– Vår slogan är ”all day brunching – coffee and cakes”. Vi kommer att ha brunch hela dagen med smoothiebowls, yoghurtbowls, bagels, kakor, rawcakes, kaffe och smoothies, berättar Ellie Winiels.
Den tidigare sushirestaurangen är nu ombyggd så att det finns plats för runt 26 sittande gäster.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook och Instagram.
Gå till toppen