Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trots regn och blåst – idag kan våren vara här

Stormarna avlöser varandra och nu är det ”Dennis” tur att dra in över Sverige. Hårda vindbyar och regn väntas, men trots att värmen och solen lyser med sin frånvaro så kan våren komma hit under lördagen.

– Det kan bli vår i Skåne under lördagen. Enligt definitionen av vår kan den inträffa först den 15 februari om temperaturen håller sig över nollan i sju dygn. Så det kan konstateras först nästa helg. Min personliga gissning är att Skåne får vår under lördagen, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI.
Den eventuella våren inleds med en ny storm – Dennis – som drar in under söndagen.
– Det kommer att bli blåsigt och mycket nederbörd under söndagen och måndagen. Troligtvis kommer det att utfärdas klass 1-varningar för hårda vindbyar.
Stormen Dennis kommer att drabba Storbritannien värst, och ovädret mattas av när det når Skandinavien.
– Lågtrycket försvagas när det når Sverige. Och det kommer inte att vara några stormbyar i de sydligaste delarna. Värst kommer Västra Götaland och Värmland drabbas.
Med stormen kommer mycket regn och under söndagen och måndagen väntas cirka 15 millimeter i Skåne.
Vårvädret ser ut att få vänta till mitten av nästa vecka.
– Det är ostadigt väder som väntar, men eventuellt så kanske solen tittar fram igen på torsdag nästa vecka, säger Max Lindberg Stoltz.
Gå till toppen