Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ung man rånad i Kävlinge centrum

En man i 20-årsåldern rånades under fredagskvällen vid torget i Kävlinge. Två misstänkta gärningsmän greps kort därefter av polis. Båda är i övre tonåren och anhölls under natten mot lördag.

Strax innan klockan 22.30 ringde en man till polisen och berättade att han blivit rånad av två för honom okända personer.
– Han har blivit hotad med något sorts tillhygge och de tvingade honom att lämna ifrån sig sina hörlurar, säger Patric Fors, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Tillhygget ska enligt Lundapolisen vara ett knivliknande föremål.
När polisen kom till platsen började man söka med hundpatrull i den riktning gärningsmännen lämnat, och en bit bort kunde två män gripas.
– De två misstänkta gärningsmännen försökte undvika hundpatrullen, men blev stoppade. Då anträffade man ett par likadana hörlurar som målsäganden beskrev att han blivit rånad på.
De två männen, som är i övre tonåren, fördes till polishuset för fortsatta förhör och anhölls sedan av åklagare.
– De ska höras under morgondagen med försvarare och så vidare, säger Lars Neumann, inre befäl vid polisen i Lund.
Gå till toppen