Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Knivman misshandlad av förbipasserande

Först attackerades en person av en knivbeväpnad man. När tre förbipasserande män såg detta misshandlades gärningsmannen själv med slag och sparkar. Nu är fyra unga män misstänkta för grov misshandel.

Först attackerades en man av en ensam gärningsman med kniv på Möllevångstorget. När tre personer såg detta gav de sig på gärningsmannen med slag och sparkar.
– Den första gärningsmannen är alltså målsägande också, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Fyra unga män, i 20-årsåldern, kunde gripas vid 01.15-tiden. Samtliga är misstänkta för grov misshandel.
– I den första misshandeln har kniv använts, i den andra slag och sparkar, säger Filip Annas.
Det var via polisens övervakningskamera som operatörer såg de båda misshandelsfallen och kunde med hjälp av filmmaterialet identifiera gärningsmännen.
– Vi har kamerabevakning på vissa ställen, bland annat Möllan, där vi kan se live när det händer, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen.
Den man som först blev misshandlad och den misshandlade gärningsmannen fördes med ambulans till sjukhus, men kunde senare lämna sjukhuset.
Gå till toppen