Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: När Gamla Väster har fått sällskap av Gamla Öster är jag inte med längre

Ingvor Sabina Le John skriver bland annat om Mässingshornet på Kirseberg i sin text om gentrifiering i städerna.Bild: Lars Brundin
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Medelklassens jakt på fler centrumnära områden att förvandla till sushirestauranger och dyra kafékedjor är obönhörligen på väg mot Kirsebergsstaden. Medelklassens barn sitter också i alla stadens nämnder och lägger ner allt det folkliga i området, ett efter ett – till exempel Hörnan och Mötesplatsen försvann i ett nafs. Nya närområden byggs utan plats för den penningsvage. Pensionärer, gamla och utsatta schasas undan för att göra plats för omvandlingen enligt arkitekternas blyertstunna, färgglada skisser, där bara unga människor med barn syns, i diverse påkostade broschyrer från stadens förvaltningar och byggherrar som är inblandade i processen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen