Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regimoffensiv rullar snabbt framåt i Syrien

Dt iranska parlamentets talman Ali Larijani (till vänster) under ett besök i Syriens huvudstad Damaskus på söndagen där han träffade president Bashar al-Assad.Bild: Sana/AP/TT
Efter nya markstrider och med understöd av ryska flygangrepp rullar regeringssidans offensiv snabbt vidare i nordvästra Syrien. Ett 30-tal byar och mindre städer intogs på söndagen medan jihadister och andra rebeller i huvudsak vek undan, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.
Konflikten har pågått i nio år och för första gången sedan 2012 behärskar nu regimen alla byar och städer kring storstaden Aleppo.
Steg för steg förlorar rebellsidan också kontrollen över militärbaser, motorvägar och annan viktig infrastruktur.
Sedan offensiven i provinserna Idlib, Aleppo och Latakia intensifierades i december har 380 civila dödats enligt SOHR. Omkring 800 000 människor har drivits på flykt från sina bostäder, enligt FN.
Också iranska soldater slåss på regeringssidan, liksom den libanesiska Hizbollahmilisen.
Gå till toppen