Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgifter: Johnson vill slopa BBC-licens

Tv-licensen till BBC kan vara på väg att slopas om regeringen får bestämma, skriver brittiska medier. Arkivbild.Bild: Matt Dunham/AP/TT
Enligt uppgifter till brittiska Sunday Times så förbereder brittiske premiärministern Boris Johnson och hans partikamrater i Tories ett avskaffande av tv-licensen för public service. I stället vill man införa en frivillig prenumerationsavgift, uppger en källa till tidningen, skriver The Guardian.
Regeringen förbereder redan en utredning om att avkriminalisera utebliven betalning av tv-licensen och flera ministrar har föreslagit att man ska slopa avgiften helt när BBC:s nya villkor ska förhandlas 2027.
– Vi bluffar inte. Vi kommer att slopa den, det måste vara en prenumerationsmodell. De (BBC) har hundratals radiostationer, tv-stationer och en enorm webbsida. Det behöver skalas ned ordentligt, säger källan, som ska vara en person inom regeringskansliet.
Tories uppges vara missnöjda med hur partiet behandlades av BBC i valrörelsen. Boris Johnson har inte velat ge någon kommentar till uppgifterna, skriver Guardian.
Gå till toppen