Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Socialdemokraterna: Inför skattesänkarstopp

Lena Rådström Baastad (S) vill införa ett skattesänkarstopp. Arkivbild.Bild: Conny Sillén/TT
Socialdemokraterna vill införa ett skattesänkarstopp till dess att välfärden i Sverige är på rätt köl igen. Det skriver partisekreteraren Lena Rådström Baastad och Anders Henriksson, gruppledare i Sveriges Kommuner och Regioner, på Dagens Nyheters debatt sida.
Enligt Rådström Baastad och Henriksson kommer regeringen under mandatperioden 2018–2022 att tillföra minst 20 miljarder kronor till välfärden.
De menar att kommuner och regioner behöver långsiktighet. Därför vill Socialdemokraterna se att samtliga politiska partier går med på att välfärdssatsningarna i kommuner och regioner blir kvar där – och inte används till skattesänkningar.
”För oss är det självklart att om regeringen tillför ytterligare resurser så ska dessa pengar stanna i välfärden”, skriver de bland annat.
Gå till toppen