Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

VM-debut för Skottheim på Öbergs gulddistans

Hanna Öberg kommer till start i tisdagens distanslopp som regerande OS- och världsmästare. Med sig på startlinjen får Sverige, tack vare VM-guldet i fjol, en extra startplats – som årets genombrott Johanna Skottheim tar hand om.

Johanna Skottheim. Arkivbild.Bild: Nisse Schmidt/TT
Skidskytten slutade bland annat fyra i världscupens jaktstart i tyska Ruhpolding i januari och får nu chansen i distansloppet över 15 kilometer i skidskytte-VM i Antholz.
– Det ska bli jättekul, jag hoppas att jag har en bra dag, säger Skottheim.
25-åringen gjorde världscupdebut säsongen 2015–2016, men har främst tävlat i IBU-cupen, nivån under världscupen. Där ligger hon på 36:e plats i sammandraget.
Huvudtränaren Johannes Lukas är imponerad över vad han sett från sin adept.
– Johanna har verkligen visat bra form, framför allt i Ridnaun på uppladdningslägret där vi körde två testtävlingar och hon vann båda, säger han.
Övriga tre startande är Linn Persson, Mona Brorsson och Elvira Öberg.
Herrarna ställer upp med samma fyra som tidigare under VM: Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Peppe Femling.
Fakta

Så fortsätter skidskytte-VM

Tisdag 18/2 kl 14.15: Distans 15 km, damer.

Onsdag 19/2 kl 14.15: Distans 20 km, herrar.

Torsdag 20/2 kl 15.15: Singelmixedstafett.

Fredag 21/2: Vilodag.

Lördag 22/2: Kl 11.45 stafett, damer. Kl 14.45 stafett, herrar.

Söndag 23/2: Kl 12.30 masstart, damer. Kl 15.00 masstart, herrar.

Gå till toppen