Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: MFF laddade med årspremiär på gräset inne på stadion

Jo, gräset var nog aningen grönare på andra sidan. Ja, på andra sidan läktaren alltså.
På tisdagen gjorde Malmö FF årsdebut på hybridplanen inne på Eleda stadion, årets första träningspass på svensk mark på någorlunda riktigt gräs.
MFF-arna på grönbete inne på stadion.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Och det är förstås viktigt att ställa om från konstgräset som varit underlaget sedan MFF kom hem från Marbella. Tre matcher på plasten har spelats, nu är det en möjligtvis tung plan i ett Wolfsburg som verkar ha ungefär samma förhållanden som vi har här hemma.
– Det var fint. För att vara så här års var den bra, var Behrang Safaris korta sammanfattning.
Om tio dagar ska den hålla för Europa League-spel, då väntar returen mot Wolfburg.
Har fått frågor varför inte cupmatchen i helgen spelades inne på stadion – och det handlar förstås om det. Att allt måste vara så bra det bara går när Wolfsburg kommer och har Uefa-delegater i släptåg.
Johan Dahlin och Oscar Lewicki saknades på träningen. Vi fick inte veta mer än att det var av privata skäl och det måste respekteras förstås. Lite överraskande så nära inpå en så viktig match, men några skador ska det alltså inte röra sig om.
Besked kring Bonke Innocents och Hugo Anderssons frånvaro fick vi inte. Men utgå ifrån att de inte är aktuella. Det hade nog inte Hugo Andersson varit oavsett.
Gå till toppen