Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Walter Nelson

Fil. lic. Walter Nelson, Lund, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 92 år.

Walter Nelson arbetade i många år som bibliotekarie på Lunds universitetsbibliotek och hans stora intresse var den irländske författaren Oscar Wilde.
Tillsammans med sin hustru Inez reste Walter Nelson till många av världens länder och favoritresmålen var Paris och London. Till London reste han bland annat för att samla material till sitt eget skrivande men även för att göra inköp till Ryttmästare John Andréns stiftelse som har en specialsamling med litteratur av och om Oscar Wilde, Aubrey Beardsley, T E Lawrence och Vaslav Nijinsky.
Stiftelsen och samlingen finns på Ystads stadsbibliotek. Under många år gjorde Walter Nelson ett stort och viktigt arbete med att göra samlingen så innehållsrik och gedigen som Ryttmästaren föreskriver i sitt testamente.
Walter Nelson hade kontakt med många antikvariat i London och reste med glädje dit och kom hem med viktiga och intressanta tillskott till stiftelsens samling.
Utan Walters Nelsons idoga arbete skulle Ryttmästare John Andréns boksamling inte vara vad den är idag.
För Ryttmästare John Andréns stiftelse
Ingrid Borg
Ystads stadsbibliotek
Gå till toppen