Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fjärde kvartalet Hövdings största hittills

Omsättningen för det fjärde kvartalet i fjol uppgick till 46,5 miljoner. Målsättningen för 2020 är en omsättning på 250 miljoner kronor och ett positivt rörelseresultat.

Hövdings försäljning tog ny fart under fjärde kvartalet i fjol och gav den största omsättningen någonsin med 46,5 miljoner kronor.Bild: ALEXANDER CRISPIN
Föregående år var händelserikt för Malmöbolaget Hövding. Bolaget hade ett tudelat fokus med en lansering av airbaghjälmen ”hövding tre” kombinerat med ett ökat försäljningsarbete. Försäljningen påverkades av skiftet från en produktgeneration till nästa, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
Tillväxten ökade med 22 procent under 2019, vilket kan jämföras med tidigare år och en ökning med 60 procent 2018. Efter lanseringen av hövding tre ökade tillväxten igen och hamnade på 58 procent i kvartal fyra, en trend bolaget vill bygga vidare på.
– Det ger en indikation om vart vi kommer gå 2020. Mycket handlar om att skifta fokus till marknadsföring och försäljning av hövding tre. Och med den planerade och garanterade emissionen om 25 miljoner kronor i början av året ger det oss möjligheten att nå omsättningen om 250 miljoner kronor och ett positivt rörelseresultat, kommenterar vd Fredrik Carling i en pressfilm från bolaget.
Marknaderna Sverige, Danmark och Tyskland är motorn i försäljningen. England är en marknad som ligger under uppbyggnad och förväntas visa resultat under 2020.
Utmaningar med logistikflödet i samband med lanseringen i september påverkade också det fjärde kvartalet. Dock var Tyskland mindre påverkat och visade en tillväxt på 117 procent under perioden.
– Jag hade väntat mig att lanseringen av hövding tre skulle påverka bruttomarginalen, vilket det också har gjort. Framförallt är det det faktum att vi behövt flygfrakta hem varor från producenter som har kostat mer än vad vi framöver kommer att se.
Framåt är tanken att varor ska fraktas hem med båt, av kostnadseffektiva skäl såväl som av miljöskäl.
Fakta

Hövding

Säte: Malmö

Anställda: 41

Omsättning: 112,9 miljoner kronor

Resultat efter skatt: - 50, 9 miljoner kronor

Gå till toppen