Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guide: Skidskytte-VM onsdag

Blir det lika mycket bom i herrarnas distanslopp som i damernas? Det skulle i så fall kunna tala för den snabbe åkaren Johannes Thingnes Bø, som hittills inte tagit något individuellt gult under skidskytte-VM i Antholz. Här är det viktigaste du behöver veta inför mästerskapets sjätte tävlingsdag.

Kommer fullträffen för Johannes Thingnes Bø?Bild: Fredrik Sandberg/TT
Vad: Distans, herrar, skidskytte-VM i Antholz, Italien.
När: Onsdag, 19 februari klockan 14.15.
Tv/radio: SVT, Eurosport och Radiosporten.
Svenska deltagare: 9) Jesper Nelin, 35) Sebastian Samuelsson, 64) Martin Ponsiluoma, 96) Peppe Femling.
Hur: 20 kilometer, fyra skjutningar (ligg-stå-ligg-stå). Ett missat skott innebär en straffminut.
Tre medaljkandidater:
Johannes Thingnes Bø, Norge
Den stora favoriten inför mästerskapet har hittills inte fått med sig något individuellt guld. Han hamnade utanför pallen i sprinten och tog silver i jaktstarten. Kommer fullträffen i distansloppet? Kan klara sig med någon bom och ändå vara på pallen.
Martin Fourcade, Frankrike
Även om det blev brons i sprinten är Fourcade inte den hetaste fransmannen i VM hittills. Både Quentin Fillon Maillet (silver i sprinten) och Émilien Jacquelin (guld i jaktstarten) har fått med sig bättre resultat. Men Fourcade har rutinen, och har kommit tillbaka starkt den här säsongen efter det tunga fjolåret.
Alexander Loginov, Ryssland
Guld i sprinten och brons i jaktstarten. Loginov har imponerat i Antholz där framför allt skyttet sett riktigt bra ut. När en bom innebär en straffminut blir det extra viktigt att sätta skotten och ryssen går inte att räkna bort.
Sveriges chanser: Samuelsson har varit fyra i distans två mästerskap i rad, OS 2018 och VM i fjol. Han har visat att han har prickat formen till VM, men frågan är hur långt det kan räcka mot favoriterna. Jesper Nelin kan blanda sig i topp-tio-gänget, men behöver göra ett perfekt lopp om han ska ha någon chans på de riktigt höga placeringarna.
– Vad som helst utom en fjärdeplats så är jag nöjd, nästan, säger Samuelsson.
Medaljörer VM 2019: 1) Arnd Peiffer, Tyskland, 2) Vladimir Iliev, Bulgarien, 3) Tarjei Bø, Norge.
Medaljörer OS 2018: 1) Johannes Thingnes Bø, Norge, 2) Jakov Fak, Slovenien, 3) Dominik Landertinger, Österrike.
Gå till toppen