Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rop på hjälp till flyktingar i Syrien

En satellitbild över flyktingläger för människor på flykt nära Kafaldin i norra Syrien, nära gränsen till Turkiet. Vid en jämförelse med en bild från samma tid förra året syns att flyktinglägren växer i snabb takt.Bild: Maxar Technologies/AP/TT
Hjälporganisationer i det krigsdrabbade Syrien kräver ett eldupphör och begär internationell hjälp till närmare en miljon människor som flyr från regimens offensiv i landets nordvästra delar.
Den syriska militärens offensiv i området har lett till den största flyktingvågen under de nio år som konflikten har pågått. Flyktinglägren är överfulla och civila tvingas sova utomhus, rapporterar SNA, en sammanslutning för välgörenhetsorganisationer i Syrien och dess grannländer.
Organisationen befarar att många kommer att mista livet på grund av extrema väderförhållanden och brist på resurser. Uppskattningsvis behövs 336 miljoner dollar, närmare 3,3 miljarder svenska kronor för att möta det stora behovet av vatten, mat och härbärgen. Dessutom behövs resurser för att barn på flykt ska kunna få utbildning.
”Vi står inför en av de värsta skyddskriserna och det handlar om en massrörelse av internflyktingar som inte har någonstans att ta vägen”, skriver SNA i ett uttalande.
Gå till toppen