Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tiotals saknas till havs utanför Kanarieöarna

Tiotals människor i två båtar saknas till havs utanför Kanarieöarna. Arkivbild.Bild: Olmo Calvo/AP/TT
Två båtar med tiotals människor ombord saknas till havs någonstans mellan Kanarieöarna och Västsahara.
Spaniens marina räddningstjänst Salvamento Maritimo har skickat upp ett räddningsplan som letar efter båtarna med 53 människor ombord.
Enligt två välgörenhetsorganisationer omkom i tisdags 14 migranter, två av dem barn, utanför Marockos kust när deras båt sjönk på väg till Kanarieöarna. En annan båt med 25 människor ombord räddades samma dag söder om den spanska ögruppen.
Spanien arbetar samtidigt för att skicka hem människor som kommit till Kanarieöarna på olagligt sätt. I måndags flögs 51 migranter till Mauretanien. Ingen av dem är därifrån, men i ett avtal har Mauretanien förbundit sig att ta emot människor som kommit via landet på sin väg mot Spanien, oavsett nationalitet.
Under årets första sex veckor har 1 008 migranter nått Kanarieöarna. Det är 15 gånger fler än för ett år sedan, visar officiell statistik.
Gå till toppen