Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Campusprojektet står still – nu krävs byggherrar på miljonvite

Enligt ursprungsplanerna skulle stora delar av det planerade Campusområdet i Vellinge tätort redan ha varit bebott. Men projekten med sammanlagt 220 nya lägenheter är inte ens påbörjade.
Nu kräver Vellinge kommun att Riksbyggen och Mjöbäcks betalar dryga viten för avtalsbrott.

Byggprojekten på Campusområdet i Vellinge tätort står still. Men kommunens nya resecentrum intill E6 ska enligt planerna invigas till sommaren. Den beräknade kostnaden för projektet, som i nuläget är ett år försenat, ligger på 12 miljoner. (Bilden är tagen sommaren 2019.)Bild: Bengt Arvidson
Kommunens planer för Campus är att bygga ett nytt centrumkvarter med 220 bostäder runt de befintliga verksamheterna bibliotek, vårdcentral och Sundsgymnasiet. Detaljplanerna är på plats och hälften av marken är såld – men projektet är redan flera år försenat. Till den punkt där hus som redan borde haft hyresgäster inte ens är påbörjade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen