Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt mystik kring Östersunds sponsor

En utländsk sponsor uppges vara beredd att rädda Östersunds FK med 15 miljoner kronor. Men mystiken är fortsatt tät kring samarbetet. ”Vi måste förbli anonyma i det här läget”, skriver sponsorn i ett uttalande.

Östersunds FK:s klubbmärke. Arkivbild.Bild: Per Danielsson/TT
Det är Östersunds FK, den kristyngda allsvenska fotbollsklubben, som på sin hemsida publicerar uttalandet från den alltjämt okända miljoninvesteraren.
”När vi fick kännedom om klubbens finansiella problem kunde vi förbereda ett räddningspaket och en ambitiös plan för framtida utveckling”, skriver sponsorn, som också beskriver Östersunds FK som en klubb med ”enorm potential” och ”en sovande fotbollsjätte”.
Uttalandet kommer samtidigt som Expressen avslöjar att sponsorn ska vara ett litet bolag på Cypern – och att bolagets ägare förnekar all inblandning med ÖFK.
– Någon skapar ett mysterium, inget annat än det. Det finns inget kontrakt, inga juridiska band, ingenting om en eventuell eller pågående relation med Östersund i den kontext du pratar om, säger ägaren till Expressen.
Östersunds FK blev efter förra säsongen av med sin elitlicens och såg ut att degraderas till superettan. Överklagandenämnden ändrade senare licensnämndens beslut – mycket på grund av det hemliga sponsoravtalet – och ÖFK har därför kvar sin allsvenska status.
Gå till toppen