Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flytten till nybygget blev en besvikelse – tvingas duscha kallt

På kvällarna vill många boende på Kronetorps allé i Arlöv använda varmvattnet – då tar det slut. Hemtjänstarbetaren Anna Andersson är rädd för legionellabakterier i ledningarna. I flera månader har hon och sambon klagat till hyresvärden.
– Vi tjatar och tjatar, men vi får ingen reaktion, säger sambon Marcus Thelin.

Anna Andersson mäter hur varmt vattnet är i kranen i köket när Sydsvenskan är på besök vid 13-tiden på en tisdag. Det når upp till 45 grader. Om kvällarna – när fler använder varmvattnet – blir vattnet vissa gånger inte mer än 35 grader, enligt hennes och sambons mätningar.Bild: Sandra Henningsson
Enligt Boverkets byggregler ska varmvattnet vara som lägst 50 grader precis när det tappas ur kranen. Arlövsbon Marcus Thelin plockar fram en svart termometer, öppnar kranen i köket och drar blandaren till maxvarmt. Sambon Anna Andersson tar över och mäter temperaturen i ett vattenglas som fylls till brädden. Klockan är runt 13 en tisdag – alltså flera timmar innan den stora rusningen efter varmvatten börjar när deras grannar kommer hem från arbete och skola.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen