Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ettårig pojke förgiftades av hasch

Den 36-årige mannen var på besök i bostaden och hade med sig cannabis i form av en bit hasch. Arkivbild.Bild: Helena Landstedt/TT
En ettårig pojke råkade stoppa i sig en haschbit som en 36-årig man hade med sig till en bostad i Linköping. Pojkens pupiller förstorades och han drabbades av trötthet samt påverkades i sin andning. Hans mamma ringde efter ambulans och pojken fördes till sjukhus, skriver Corren.
Händelsen inträffade i december 2018 och nu har den 36-årige mannen dömts till dagsböter för vållande till kroppsskada. Han döms även för ringa narkotikabrott eftersom han själv var påverkad av drogen.
Mannen har i förhör erkänt brott och sagt att pojken måste ha hittat haschbiten i hans byxficka när han låg och sov på soffan. Han uppger att händelsen varit en väckarklocka för honom om att aldrig ha droger i närheten av barn.
Gå till toppen