Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sparkad tränare går till Arbetsdomstolen

Handbollstränaren Magnus Frisk överklagar till Arbetsdomstolen (AD) i tvisten med hans förra klubb Skövde HF, där tingsrätten dömde till klubbens fördel. Frisk har stämt kubben på 40 000 kronor för kränkning.

Magnus Frisk, som nu tränar Skara i SHE, går vidare till Arbetsdomstolen i tvisten med sin förra klubb Skövde|HF. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Bakgrunden är att Magnus Frisk uppfattade sig bli avskedad av klubben i mars 2018. ”Avsked” är en arbetsrättslig term som innebär att någon mister jobbet för att man misskött sig allvarligt.
Men Frisk fick lön kontraktstiden ut, utan att jobba, och Skövde HF hävdar att det inte var fråga om ett avskedande. Skaraborgs tingsrätt gick på klubbens linje.
Idrottsjuristen Martin Klette, som företräder Frisk, anser dock att det som tränaren utsattes för kan jämställas med ett avskedande. Han miste sina arbetsuppgifter, och uppmanades att lämna tillbaka sina nycklar. Enligt Klette är det viktigt att AD prövar målet, med tanke på liknande situationer för tränare och andra med tidsbegränsad anställning inom idrotten.
I överklagan hävdas också att tingsrätten feltolkat eller missbedömt flera omständigheter i sin dom.
AD ska nu i ett första steg ta ställning till om det är befogat att pröva tingsrättens dom.
Magnus Frisk tränar nu lokalrivalen Skara i damhandbollsligan SHE.
Gå till toppen