Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kravet från politikerna: Behåll Rosengård som plats för ett nytt konstmuseum

Malmös politiker accepterar inte expertutredningens förslag att snäva in planeringen av ett nytt konstmuseum till Triangeln. Fyra partier kräver att Rosengård blir kvar som ett tydligt alternativ i planeringen.

Arkitektfirman Wingårdhs har i sin utredning tittat på tre olika områden: Rosengård, Triangeln och Nyhamnen. I varje område har de lokaliserat två tomter där de utrett effekterna av en sådan konstmuseiplacering. I Rosengård finns den ena tomten vid Rosengårds station, mittemellan Amiralsgatan och Zlatan Court.Bild: Wingårdhs arkitekter
Frågan om den lämpligaste platsen för ett nytt konstmuseum hettade till förra veckan. Då offentliggjordes den 114 sidor långa utredning som Wingårdhs arkitekter har gjort på uppdrag av kommunen. Slutsatsen är att ett cityläge, exemplifierat med två tänkbara tomter vid Triangeln, ”i dagsläget ger den mest kompletta helhetsupplevelsen”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen