Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samtliga har fått tillbaka elen efter det stora strömavbrottet i Oxie

Över 5 500 av Eons kunder i Oxie med omnejd var utan el under tisdagskvällen. Vid klockan 02 ska problemet vara löst.

Ett flertal tekniker var på tisdagskvällen på plats och jobbade vid en större transformatorstation som ligger vid Galgebacksvägen i Oxie.Bild: Patrick Persson
Vid klockan 21.02 registrerades strömavbrottet och tekniker skickades ut för att felsöka. Bland annat fanns ett flertal tekniker på plats och arbetade vid en större transformatorstation som ligger på Galgebacksvägen i Oxie.
Området som berörs av strömavbrottet sträckte sig som mest sig från Almåsa och nästan hela vägen till Tygelsjö.
– Vi har ett omfattande avbrott just nu och vi vet ännu inte vad det beror på, sa Pernilla Schoug på Eons pressjour vid 22-tiden.
Kan det ha med blåsten att göra?
– Vi har ju ett hårt väder med det ena lågtrycket som avlöser det andra, men det är inte bekräftat att det är det som det beror på.
Vid klockan 22.55 hade serviceteknikerna hittat felet och de flesta hade fått tillbaka strömmen, men 474 var fortfarande utan el.
– Merparten har fått tillbaka elen och vi håller på att leda om strömmen för att strömsätta alla, säger Pernilla Schoug vid 23-tiden.
Först var prognosen att alla skulle ha fått tillbaka strömmen vid midnatt, men klockan 23.45 ändrades prognosen till klockan 00.30. Vid 01.30 var fortfarande ett hundratal kunder drabbade. Eon meddelade att man gjorde omkopplingar för att lokalisera felet, och att strömmen därför kunde komma och gå under tiden.
Klockan 02 var problemet löst, enligt Eons avbrottskarta.
Gå till toppen